Gastenboek

Mening van een horende collega over een workshop gebarentaal voor werknemers KPN die een dove collega hebben:

Ik vond het een leuke en mooie workshop. Een prachtige combinatie van het verleden van de “gebarentaal” en ontwikkelingen van vroeger tot nu (in vogelvlucht) en een privé stukje van onze Nelly, die zoals ze zelf aangeeft “stokdoof” is. Leuk dat er een spelelement in zat en bovenal super leerzaam om een rijtje van 25 handige gebaren te leren.

Petra is daarnaast een prettige docente die op speelse wijze haar kennis en inzicht aan ons over heeft gebracht.

Een aanrader als opstap in de gebarentaal.

Peter den Herder

Interim Manager en Chapter Coach KPN


Dochter van een client over Petra:

Mijn vader is doof en heeft een implantaat vandaar dat wij in contact met Petra zijn gekomen. We zijn gestart met gezamenlijke lessen en heb daardoor zelf ook ervaren hoe geduldig, rustig en duidelijk de lessen worden gegeven.

Inmiddels volgt mijn vader de lessen individueel. Mijn vader is niet makkelijk en zeker niet geduldig maar Petra weet daar feilloos doorheen te prikken. Mijn vader heeft onwijs veel van Petra geleerd maar helaas door zijn cva (beroerte) is het onthouden heel moeilijk maar zelfs daarin blijft zij geduldig en kijkt iedereen keer weer naar wat hij heeft geleerd, onthouden, herhalen en zorgt dat ook aansluit bij zijn wensen en interesses zonder dat het verwachtingspatroon te hoog ligt!

Petra ik hoop dat mijn vader nog een hoop van jou mag en kan leren.


Evaluatie mini-cursus gebarentaal voor personeel uit de mediatheek van de Hogeschool Utrecht:

Mijn indruk is zeker positief. De lessen waren goed doordacht en gevarieerd.  Het huiswerk vond ik wel veel.
Als 54 jarige kost het leren van iets geheel nieuws mij meer inspanning en tijd.
Ik heb de indruk dat de handgebaren mij wat minder soepel afgaan dan een jonger persoon.
Al met al heb ik een goede inkijk gekregen in een voor mij compleet nieuwe wereld !
Dank daarvoor en veel succes met de bedrijsplannen !
 Hens K.

Ik vond het een fijne cursus. De manier waarop je ons benaderde was positief, volhoudend en aanmoedigend. 

Ik vind het ook goed dat je, zeker in het begin, volhield om niet te spreken gedurende de les. Wel is het zo dat dit het lastig kan maken om dingen te begrijpen. Als daar dan geen vragen over worden gesteld dan kan het gebeuren dat er vragen onbesproken blijven. Maar uiteindelijk vond ik het vooral positief omdat je er als horende veel beter van bewust wordt hoe het is om met een andere taal geconfronteerd te worden en hoe het is om zonder spraak te communiceren.

De combinatie van leren, uitleggen en oefenen heeft  zeker geholpen om gebarentaal ons beter bij te brengen. Het is natuurlijk lastig als mensen geen huiswerk doen. Uiteindelijk heb ik van de gebaren die je hebt gebruikt maar die we niet op kregen als leerstof er maar een paar opgepikt, dus dat is misschien iets om in het achterhoofd te houden. Als ik iets vergeet zullen dat waarschijnlijk ook de eerste dingen zijn.

Als ik iets had kunnen vragen om extra te doen in de cursus dan was dat simpelweg een extra cursusdag of twee om nog meer te leren en oefenen. Maar dat heeft ook te maken met de omslag tussen iets leren en het in praktijk brengen, waar ik zelf nogal wat last mee heb.

 Heel hartelijk bedankt voor de cursus, en veel succes met het bedrijfje en zo.

Dirk-Jan P

___________________________________________________________

Evaluatie keuzevak Gebarentaal bij Intake en Controle op de Hogeschool Rotterdam:

Wil je in een paar regels opschrijven wat je van de cursus en de docent vond?

´Voor mijn opleiding heb ik het keuzevak Gebarentaal bij Intake gevolgd. De keuzecursus is een leerzame en gezellige cursus. De lessen worden op een leuke en gevarieerde manier door de docente gegeven wat de cursus extra leuk maakt! Door deze cursus leer je de basis van gebarentaal die je wellicht in de toekomst kunt gebruiken!´

Lisa Mulder – HBO-studente Logopedie

Ik heb voor mijn opleiding het keuzevak Gebarentaal bij Intake en Controle gevolgd bij Petra. Bij dit keuzevak word je in acht weken klaargestoomd om een professioneel intakegesprek tussen dokter en patiënt te voeren. De lessen waren op een zeer leuke en interessante manier opgebouwd. Er werd namelijk klassikaal veel geoefend, maar ook in kleine groepjes waarbij Petra daar waar nodig persoonlijk kon helpen. Iedere week kreeg je huiswerk met daarbij opdrachten om te maken en gebaren om te leren. Het werkboek dat bij deze cursus gebruikt wordt is op een zeer logische en duidelijke manier geschreven. Het is dan ook een goede leidraad om de gebaren goed onder de knie te krijgen.

Petra is een fijne docent die de lessen met veel enthousiasme heeft gegeven. Het is ook duidelijk dat Petra veel ervaring heeft met gebarentaal. Ik zou de cursus zeker aan iedereen aanraden. Het was een zeer leuke en leerzame ervaring!

-Raoul Kooij

“Petra is een hele aardige, enthousiaste docent. Waardoor ik zelf heel gemotiveerd ben geworden over het vak gebarentaal.’’ Jesse de Bruin

De lessen Gebarentaal bij Intake worden op een enorme leuke en positieve manier gebracht. De sfeer in de klas was al heel snel goed, mede door de docente die daar een zeer grote bijdrage aan levert. 

De lessen zijn heel goed te volgen, en als je de opgegeven huiswerkopdrachten iedere week trouw maakt en leert, is het tentamen heel goed te doen. Het is zeker niet zo dat het een tentamen is dat ‘even tussen neus en lippen’ door gedaan wordt, want het is best een pittig maar zeer goed te doen tentamen. 
Zeer leuke, gevarieerde lessen die door een ervaren, leuke en spontane docente gegeven wordt. Een keuzevak welke ik een ieder aanraad!!
Robert Koppelle
 

“Leerzaam & gezellig. De docent heeft het geweldig en enthousiast gebracht!”
Boyd van Kan – student HBO-Verpleegkunde

Erg professioneel. Zo goed dat we nog steeds haar stem niet hebben gehoord. Zowel tijdens de lessen als de pauzes. Ook hebben we veel spellen gedaan waardoor de lesstof nog beter blijft hangen.
Ceylan Kösedag – student Medische Hulpverlening

Erg leuk om te doen zo’n cursus. Sluit goed aan bij de opleiding.
De docent is erg goed en geduldig in uitleg.

Naomi Nieuwenhuizen – student HBO-Verpleegkunde

Goed opgebouwde en leuke lessen; eerste theorie en daarna een spel.
Veel duidelijkheid wat we precies moesten doen. Leuke en aardige docent.

Bjorna Gras – student Ergotherapie

Erg leuk, leerzaam, goed onderwezen.
Jammer dat het is afgelopen. Anoniem.

Een leuke, spontane docente.
Ze kan goed uitleggen en had leuke opdrachten/spellen om de gebaren goed te leren.

En dit allemaal zonder te praten!
Iwan Beemer – student HBO-Verpleegkunde

Leuke cursus; je leert de basis van gebarentaal.
Maar na afloop weet je meer dan je had verwacht!
Kasper Snoek – student HBO-Verpleegkunde

———————————————————————————————————–

Wilt u ook iets achter laten in het gastenboek?

Typ in het contactformulier uw reactie met als onderwerp ‘gastenboek’.
Wellicht ziet u uw reactie na een aantal dagen op de site verschijnen.

[contact_form]