Voorlichting op school

Ik kom graag bij u langs om te vertellen over de wereld van Gebarentaal en Dove mensen. Op zowel op hogescholen, middelbare scholen en basisscholen kom ik vaak vertellen met veel plezier. Peuterspeelzalen horen daar ook bij. Jaarlijks ga ik verschillende scholen af om een interactieve voorlichtingsworkshop te geven over Gebarentaal en Dovencultuur.

Het niveau van de lesstof en de lesmaterialen binnen de voorlichting wordt aangepast per groep. Zo leren de groepen 1 tot en met 4 gebaren aan de hand van een prentenboek. Na het voorlezen doen we een spelletje met begeleiding van papa’s en mama’s die willen helpen. Ook bespreken we de vraag: “Hoe kan je aan een kindje zien dat hij doof is?”

De grote rode bus

In groep 5 tot en met 8 leren de kinderen de gebaren leren op een andere manier. Met hen bespreek ik ook vragen als ‘Kun je alles zeggen in Gebarentaal?’ en  ‘Hoe communiceer je met een Doof(blinde) persoon?’.  Heeft u of een van de leerlingen nog vragen? Dan geef ik  daar antwoord op.

Voorlichting kan zoals gezegd basisscholen, MBO’s, Hogescholen, Universiteiten, bedrijven of op andere locaties gegeven worden.

Wilt u dat de deelnemers actief deelnemen aan de workshop, of wilt u een lezing?
Het kan allemaal; vraag mij naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Mocht u willen lezen over Gebarentaal; dit is een interessant artikel geschreven door Hoogleraar Nederlandse Gebarentaal Beppie van den Bogaerde: Kun je alles zeggen in Gebarentaal?   http://www.taalcanon.nl/

Meer cursussen:

  1. Gebaren in de bibliotheek
  2. Gebaren op school